Piatra Neamț este un oras de munte, frumos, romantic, plin de incarcatura istorica, cu zone verzi priunde te afli.
Piatra Neamț este genul oras care merita descoperit la pas.

1. Curtea Domneasca 

Curtea domneasca din Piatra-Neamt, construita de Stefan Cel Mare, este mentionata in mai multe randuri (1552, 1570, 1594). Astazi, din complexul Curtii Domnesti nu se mai pastreaza decat Catedrala Domneasca „Nasterea Sf. Ioan Botezatorul” (zidita intre anii 1497-1498) si turnul-clopotnita (construit in 1499), cunoscut sub numele de Turnul lui Stefan cel Mare, monument-simbol al orasului.

2. Muzee

Printre atractiile culturale ale orasului merita mentionate si incluse pe lista obiectivelor de vizitat Muzeul de Arta eneolitica Cucuteni, Muzeul de Arta din Piatra Neamt, Muzeul de Etnografie din Piatra Neamt, Muzeul Curtea Domneasca – Pivnita II.

3. Teatre si galerii de arta

Teatrul Tineretului, unul dintre cele mai dinamice si moderne teatre din tara + numeroase galerii de arta.

4. Cetatea Neamtului

Cetatea Neamtului este situata la doar 46 de km de municipiul Piatra Neamt, fiind un obiectiv turistic important, inclus in patrimoniul Unesco.

5. Manastiri

Zona Neamtului este bogata din punct de vedere al vestigiilor religioase: Manastirea Neamt, Manastirea Almas, Manastirea Varatec, Manastirea Agapia, etc.

6. Agrement

Complexul de agrement (Strand) pune la dispozitie bazine de inot, teren de fotbal, baschet, tenis, volei, pista role si skateboard-uri, plimbari cu atv-ul si bicicleta, spatii special amenajate pentru copii. Langa Strand, puteti vizita de asemenea si Baza Hipica Virgil Barbuceanu, unde au loc competitii locale, nationale sau chiar internationale. Alte plimbari relaxante puteti face in Parcul Cozla sau in Gradina Zoologica.

7. Telegondola

Puteti admira frumusetea zonei de deasupra orasului, intr-o plimbare cu telegondola.

8. Partia de schi

Cu o lungime de cca. 1000 m, partia de schi este situata pe muntele Cozla si este dotata cu instalatie nocturna, instalatie de telescaun si partie de tubing.

9. Trasee montane – Masivul Ceahlau

In functie de pregatirea dvs. fizica, la 40 km vest de Piatra Neamt, gasiti trasee montane prin Masivul Ceahlau, cel mai important masiv din Carpatii Orientali.

10. Lacul Izvorul Muntelui Bicaz

Puteti sa va relaxati cu o plimbare cu vaporasul sau barca privata sau sa savurati masa pe marginea lacului.

11. Cheile Bicazului

Fac parte din Parcul National Cheile Bicazului – Hasmas, aflandu-se la aproximativ 60 km de Piatra-Neamt.

12. Statiunea Durau

Statiunea climaterica si de odihna Durau se afla la 60 km nord-vest de Piatra Neamt, la poalele Masivului Ceahlau.